Rabu, 2 Jun 2010

Tiada tajuk 2


Cuti

Waargh! Bestnya cuti. Hmm banyak benda aku nak buat cuti ni. Tapi yang pasti, aku mahu habiskan senarai game-game ps2 yang dah masuk dua tahun tak habis main lagi. Terutama sekali Wild Arms 5 dan Shining Force EXA. .Hack GU volume 1 pun tak habis lagi, Shadow Hearts 2 lagi, arrgh banyaknya. Game-game jugak, tak lupa kuliah-kuliah pengajian percuma oleh ulama-ulama nusantara yang bercambah kat tempat aku ni, tapi kena rajin carilah dan ia penting untuk diri kita sebagai pedoman hidup dan santapan rohani. Apatah lagi meniti dunia sekarang yang penuh dengan cabaran yang sangat menggugat akidah kita. Fikir-fikir balik, terasa gerun hidup di zaman ini. Rindunya aku pada kehidupan zaman Rasulullah.Pindah

Oleh kerana aku sudah berpindah dari rumah sewaku ke rumah sebenar lantaran sudah tamat pengajian (Kalau takdak matapelajaran sangkut la), agak lembaplah untuk aku mengemaskini blog ini kerana ketiadaan talian internet di rumahku. Kena pergi ke CC baru aku boleh kemaskini blog (kalau rajinlah).


Blog

Aku bercadang mahu membuka satu lagi blog khusus untuk menyiarkan karya-karya amaturku. Dalam blog itu aku akan menyiarkan hasil-hasil lukisanku yang dulu-dulu (zaman sekolah) sehinggalah yang terkini. Baru di peringkat cadangan.

Lembap

Masya Allah. Kebelakangan ini terasa sungguh badan ini sangat lemah, lembap, dan berat. Nampak sangat badan ini sudah berkarat lantaran sudah meninggalkan senaman agak lama. Semasa dalam kolej ringan sungguh badan ini kerana aktif bersukan dan bersilat. Tetapi sejak berpindah ke rumah sewa, perasaan malas sangat menguasai diri. Tak boleh jadi, aku kena aktifkan semula badan ini untuk mendapatkan otak yang cerdas!

K-On

Comel, Chibi, Moe, Kawaii.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan